Welke smartphone gebruiker bent u?

 

Wil je de volledige controle over uw telefoon of gebruik je hem alleen voor gesprekken, e-mails en sms-berichten? Kijk of je jezelf kunt herkennen in deze vier types smartphone, en hoor wat beveiligingsexpert Janus R. Nielsen van www.MYSecurityCenter.com u adviseert wat te doen om u te beschermen tegen hackers en malware.

 

De Unaware: U gebruikt een smartphone, omdat u bent aangespoord om dit te doen door je baas of kinderen, maar in werkelijkheid bent u beter af met een traditionele mobiele telefoon. Het lukt niet om vertrouwd te raken met de functies, wat betekend dat u alleen gebruik maken van uw telefoon voor bellen, sms’en en e-mails versturen. En uiteindelijk hoeft u geen apps downloaden, tenzij u begeleid wordtº bij het proces.

 

De minimalist: Je bent blij met je telefoon en gebruik het voor de meest elementaire dingen. Je download af en toe apps , maar alleen de meest noodzakelijke dingen zoals WhatsApp, Skype en Facebook. U houdt de smartphone tot die kapot is en de nieuwste modellen telefoons zijn voor de minimalist niet interessant. “Zowel de Onbewusten als de minimalistische moet extra voorzichtig zijn bij het klikken op koppelingen in e-mails en sms-berichten, omdat ze niet goed genoeg getraind zijn om te zien of het malware is of niet”, meent Janus R. Nielsen. “Het is vaak dat juist deze twee groepen geen wachtwoorden op hun telefoons hebben, omdat ze denken dat het iets te moeilijk is, wat gewoon betekent dat ze kwetsbaarder zijn als ze hun telefoons verliezen.”

 

The Enthusiast: U vindt het moeilijk om zonder uw telefoon te zijn .All uw foto’s zitten erop, het meeste van uw communicatie gebeurt hier doorheen en je bent nieuwsgierig om apps te downloaden, zodat u nog meer kunt halen uit uw telefoon. Je speelt verschillende interactieve spelletjes met de mensen om je heen en transfer geld met mobiel bankieren “Je moet extra voorzichtig zijn bij het downloaden van apps -. Altijd hun reviews lezen voordat u installeer. Als er geen opmerkingen of sterren staan, zorg er dan voor om verder onderzoek te doen over de app op het internet. Tot slot, blijf weg van het gebruik van mobiel bankieren in openbare plaatsen met wifi. ”

 

De Uitgebreide: Uw telefoon is uitgegroeid tot een verlengstuk van je arm, zowel thuis als op het werk. Je gebruikt het voor alles en nog wat en blijft zoeken naar nieuwe functies en apps te zien om het nog efficiënter kan. Je hebt uitgebreide technische kennis van hoe de telefoon werkt en verwacht een hoog niveau van veiligheid. “Dit type van smartphone-gebruikers installeert vaak eenantivirus bescherming op hun apparaat, zodat ze kunnen detecteren, blokkeren en back-up van de telefoon kunnen maken als er iets zou gebeuren. Natuurlijk zijn deze mensen zijn ook blootgesteld aan mogelijke wifi-hotspot risico’s, dit zijn meestal man-in-the-middle-aanvallen die meer en meer voorkomen op openbare netwerken. Hier, kan een hacker de informatie die u overbrengt van uw telefoon naar het netwerk verstoren en manipuleren.

 

De obsessieve: Je vervangt vaak uw smartphone met een nieuwe om de laatste technologie te krijgen. Om het maximale uit je telefoon te halen,verwijder je van de telefoon een aantal standaard programma’s om het zo naar wens te organiseren. “Gebruikers zijn zich vaak niet bewust dat hacking (jailbreaking en wroeten) de telefoon SSH-poort opent, wat betekent dat potentieeel iedereen verbinding kan maken met uw smartphone en gegevens kan stelen of toevoegen”, zegt Janus R. Nielsen. Deze gebruikers installeren vaak onbevoegde derden apps die gratis zijn, maar deze kunnen gemakkelijk malware toe voegen aan uw telefoon. “The Obsessive gebruiker kan bijvoorbeeld profiteren van een mobiele VPN-dienst (virtual private networks), waar ze verbinding kunnen maken met hun thuisnetwerk, weg van hun huis, via gecodeerde kanalen, zodat vreemden niet in staat zijn om hun online surfen te volgen.”

 

Het maakt niet uit wat voor soort smartphone gebruiker je bent, Janus R. Nielsen adviseert als eerste vooral ervoor zorgen dat de elementaire veiligheidsmaatregelen in de plaats zijn:

 

1. zorg dat je een wachtwoord op je mobiel krijgt , bestaande uit zowel cijfers als letters

 

2. Lees reviews en commentaren voor het downloaden van een app. Als er geen is blijf er dan vanaf.

 

3. Lees de voorwaarden zorgvuldig door voordat u dit goedkeurd en begint met het downloaden van een app. Zo zou er b.v. geen behoefte aan een puzzel spel zijn om toegang tot uw berichten en locatie te krijgen.

 

4. Overweeg of u baat zou hebben bij een antivirusprogramma dat uw telefoon kan traceren, blokkeren en back-ups maakt als je het verliest.

 

5. Pas op voor de openbare wifi hotspots.

 

6. Pas a.u.b opdat de garantie is niet van toepassing als u uw telefoon jailbreak.

 

7. Wees voorzichtig met apps tegen ongeautoriseerde app stores, omdat ze gemakkelijk malware kunnen bevatten. Hetzelfde geldt voor opdringende advertenties in gratis apps.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*