De meest efficiënte malware methoden

 

Aangezien de meeste video’s op YouTube worden gestreamd via Adobe Flash Player, dat is een plug-in is voor uw browser, is het niet verwonderlijk dat hackers zich erop richten om nep-updates te maken om het maximum aantal gebruikers te bereiken. Als PC-gebruikers klikken op de pop-up, die de nep-update installeert, zal het programma in staat zijn om wachtwoorden te stelen voor online bankieren en andere online betaling sites en op deze manier in het bezit komen van het geld van de gebruikers. Het bekendste voorbeeld van een nep-Flash-update was de Flashback Trojan Horse dat meer dan 600.000 Mac-gebruikers een paar jaar geleden heeft aangevallen, maar dit is nog steeds een potentiële val, die het een van de meest lucratieve oplichting op het internet maakt.
Het beste advies is om de update direct van Adobe.com te downloaden – op deze manier weet je dat het origineel is.

 

2. Nep-antivirus waarschuwingen
“Uw pc is geïnfecteerd met virussen. Klik hier om geschikte antivirussoftware te installeren “of” uw antivirus software is verlopen ‘. Er zijn vele valse pop-ups in omloop die proberen de echte antivirus programma’s na te bootsen, en dus zo de gebruikers voor de gek houden om te betalen voor iets wat ze geloven dat hun beschermt, maar wat in feite malware is. Wat deze programma’s meestal doen is om contact informatie te stelen , die ze kunnen verkopen aan derden. Maar hoe krijg je valse waarschuwingen te scheiden van de echte? De valse pop-ups zijn agressiever, meer frequent, en blijven opduiken, zelfs als je offline bent. Als uw pc is geïnfecteerd, zal het aanzienlijk langzamer draaien, en het toevoegen van nieuwe werkbalken, nieuw wallpaper en een nieuwe startpagina, zijn allemaal indicaties die aangeven dat u malware geïnstalleerd hebt in plaats van antivirus software. Het beste advies is om nooit op pop-up waarschuwingen te klikken- niet eens proberen om ze te sluiten met de “X” in de hoek, omdat dit kan leiden tot nog meer pop-ups. Wis het in plaats daarvan door te drukken op Ctrl + Alt + Delete om de lijst van draaiende programma’s te zien en verwijder de pop-up waarschuwing uit de lijst. Als u twijfelt over de authenticiteit van de update, ga dan naar de website van het desbetreffende antivirus bedrijf en controleeren of ze onlangs updates hebben uitgegeven.

 

3. ransomware
Ransomware is de naam van een bepaald type software die hackers gebruiken om de pc van een gebruiker te blokkeren en vervolgens geld te eisen om dit het weer te ontgrendelen. Laatste voorbeeld van dit type was de zogenaamde Politie Virus dat miljoenen pc’s wereldwijd besmette. Het virus bloeide ook in Denemarken van de Deense nationale politie, en dit resulteerde landelijk in politie scam waarschuwingen. Veel Denen betaalde ongeveer 100 euro om hun pc te ontgrendelen. Maar nogmaals, je moet wel het gezond verstand te gebruiken voordat u betaalt.

 

4. Trojan aanval op Smartphones
Tegenwoordig is de term Trojans de meest voorkomende groep van kwaadaardige programma’s die vaak denken aan wormen, maar geen automatisch spreidmechanisme bevatten. Oorspronkelijk, verspreiden de Trojanen zizch via webpagina’s en snelkoppelingen in e-mails, maar vandaag zijn ook Smartphones het doelwit vanTrojanen , wat vooral een probleem is vanwege het toenemende gebruik van services zoals online bankieren op mobiele telefoons. De hackers worden steeds sluwer en voortdurend verbeteren zij hun mogelijkheden om geld uit de zakken van de consument te ronselen ‘. Er zijn zelfs voorbeelden van valse aanvragen van de banken om nieuwe bankier apps te installeren op de telefoon, en wanneer deze dan zijn geïnstalleerd, hebben de fraudeurs spyware die codes kunnen onderscheppen voor hun online bankieren, etc.

 

Als consument is het belangrijk om voortdurend sceptisch te zijn over wat je downloaden,en waarop je klikt, enz. Bovendien, moeten de security-industrie en de autoriteiten alle inspanningen doen om dit toenemende probleem aan te pakken. Malware is illegaal in de juridische zin, maar het probleem is dat het bijna nooit de gevolgen heeft schadelijke programma’s te verwijderen. Hiervoor zijn verschillende verklaringen: ten eerste, het is een kwestie van resources en als er geen diepgaande georganiseerde aanval tegen een van de grote bedrijven is , is het geen hoge prioriteit voor de politie om gericht deze willekeurige mensen te identificeren met spam, phishing , virussen, etc. – het is gewoon te tijdrovend. Ten tweede kan het moeilijk zijn om de exacte positie van de zenders op te sporen. Gelukkig horen we regelmatig over onthullingen van georganiseerde cybercriminaliteit, wat aangeeft dat de politie acties een positief effect hebben.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*