Zou ik willen investeren in Windows 8?

Het is nu bijna 6 maanden geleden dat Microsoft  hun nieuwe besturingssysteem lanceerde, Windows 8. Microsoft stelt dat de overgang van Windows 7 naar Windows 8  hun grootste up-to-date is. De belangrijkste wijzigingen in het besturingssysteem hebben veel mensen in twijfel of ze wel willen investeren in Windows 8. Hier bij www.mysecuritycenter.com, hebben we een kijkje genomen in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en hebben de voor-en nadelen met Windows 8 geïdentificeerd,die de aankoopbeslissing kunnen beïnvloeden.
Wat is Windows 8?
Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft Windows 8 is geïnspireerd door de populariteit die tablets en smartphones hebben gekregen in de afgelopen jaren. Oude operationele programma’s in het systeem zijn vervangen door Apps en een betere touch-technologie die is geïmplementeerd om de navigatie-ervaring voor Windows 8 gemakkelijker te maken
Nieuwe functies
– Touch-functie: Hoewel Windows 7 dit al had, heeft het nieuwe besturingssysteem de touch-functie naar een hoger niveau genomen. Met de touch-functie is de gebruiker in staat om snel en gemakkelijk  met documenten en programma’s te wisselen,en dit ook met in-en uitzoomen op het scherm kan doen.
 – Oppervlakte: Het nieuwe oppervlak is een combinatie tussen een PC en een tablet. Het menu Start in Windows 8 is hetzelfde als het Start Screen op Windows Phone. Alle programma’s in het besturingssysteem zijn vervangen door Apps die je kunt downloaden van Windows Store, en alle commando’s  zijn eveneens  vervangen door de touch-technologie die we al kennen van tablets en smartphones.
.
– Charms: ‘Windows 8 Charms’ is een totaal nieuwe en andere functie van Windows. Charms is een klein menu dat verschijnt als u de muis door de rechterkant van het scherm op uw computer sleept of op uw tablet met uw vingers. Het menu bestaat uit essentiële functies zoals; Access Start Screen, zoeken, delen, apparaten en Instellingen. Zo kan de Search Charm worden gebruikt om niet alleen te zoeken op het internet, maar ook door middel van al je apps
– Meerdere schermen: Windows 8 is verbeterd met de mogelijkheid om meerdere schermen te gebruiken. Het nieuwe besturingssysteem biedt u de mogelijkheid om je startscherm op een scherm te gebruiken, en je bureaublad op de andere. Een andere functie is dat u verschillende achtergronden kunt gebruiken op de schermen, en  je ook de mogelijkheid geeft om uw scherm te splitsen in twee schermen, zodat u b.v.  uw werk-gerelateerde taken aan de ene kant van het scherm kunt hebben en uw prive zaakjes aan de andere kant van het scherm. 
 – Windows Store: Hoewel Windows Store geen nieuwe functie is, is het nu des te belangrijkervoor het besturingssysteem dan ooit tevoren. Windows winkel geeft u de mogelijkheid om allerlei gratis en betaalde apps te downloaden. Bovendien kunt u eenvoudig updates downloaden voor de apps die u geïnstalleerd heeft op uw pc, tablet of smartphone
voordelen:
– Snelste Windows ooit: Windows 8 is het snelste besturingssysteem van Microsoft tot nu toe. Niet alleen is het snel op te starten, maar de algemene snelheid van het systeem is ook snel.
. Beter geheugenbeheer: Het nieuwe besturingssysteem heeft een beter geheugen management. De Apps laat minder sporen op uw computer achter, wat resulteert in lagere geheugengebruik.
– Betere levensduur van de batterij: De levensduur van de batterij wordt verlengd met Windows 8. Het besturingssysteem zet Apps en programma’s op het bureaublad tijdelijk af als de pc slaapt.
– Apparaat ondersteuning: Windows 8 geeft u een betere kans om meerdere schermen te gebruiken. Verder is USB 3.0 direct geïmplementeerd in het systeem.
– Windows Store: Windows Store maakt het mogelijk om eenvoudig en snel nieuwe en bestaande applicaties te downloaden en bij te werken op uw pc, tablet of smartphone.
– Prijs: Als u al met Windows 7, XP of Vista, hebt u de mogelijkheid om uw versie te upgraden naar Windows 8 voor de kleine prijs van 39,99 euro.
Toekomst: Windows 8 heeft alle mogelijkheden om het gewenste besturingssysteem van de toekomst te worden. Waarschijnlijk zullen meer programma’s in de toekomst worden gemaakt speciaal voor dit soort platform
Nadelen
– Start Scherm en menu: Het “Metro” Start Screen voor Windows 8 kan niet worden gewijzigd naar het oorspronkelijke Start Screen. Bovendien is ook het Start Menu van het bureaublad verdwenen.
– Niet voor iedereen: Niet alle CPU’s kunnen de nieuwe Windows 8 draaien. Vooral CPU’s  kleiner dan 1 GHz lopen risico’s.
Geen essentiele veranderingen: Behalve de touch-functie en de nieuwe oppervlakte, biedt Windows 8 niet echt grote belangrijke verbeteringen in verhouding met de vorige versie van het besturingssysteem.
– Slechte beveiliging: Een recente test van het besturingssysteem laat zien dat Windows 8 het mogelijk maakt 15 van de 100 meest voorkomende malware-programma’s er door laat. Daarom is het een noodzaak om een alternatieve veiligheidsoplossing te ïnstalleren die actief is op uw PC. Zorg ervoor dat u niet twee antivirusprogramma’s tegelijk gebruikt, want deze kunnen met elkaar conflicteren.
onze aanbeveling
Denk na over wat voor soort behoeften u nodig heeft als een pc-gebruiker. Vindt u het gemakkelijk om vertrouwd te raken met nieuwe systemen? Als u een tablet of een Windows-of Android-telefoon heeft dan moet u  verandering onmiddellijk overwegen. Als u meer comfortabel bent met het oude Microsoft Office-pakket, omdat u alle functies weet of als u een oudere computer (meer dan vijf jaar) hebt, is het de moeite waard niet om je geld aan een upgrade te besteden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*