Dit is de reden waarom de politie virus was zo effectief!

 

De Oost-Europese hackers, die achter het wereldwijde nep politie-virus zaten , zijn gearresteerd nadat zij miljoenen met hun oplichterij verdienden. Meer dan 30 landen zijn hiervan de dupe sinds 2011, toen het virus voor het eerst werd ontdekt. Security Expert Janus R. Nielsen van de antivirus-bedrijf www.mysecuritycenter.com legt uit wat dit virus zo effectief maakte.

 

Afgelopen week arresteerde Europol en de Spaanse politie 11 van de vermoedelijke criminelen die achter het zogenaamde politie virus zaten en dit op meer dan 30 landen gemunt hadden, ook het Verenigd Koninkrijk. De leider van de criminele bende, een 27-jarige Rus, werd gearresteerd in de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl 10 andere leden, waaronder zes Russen, twee Oekraïners en twee Georgiërs werden gearresteerd aan de Costa del Sol in Spanje.

 

Het virus bevroor de beoogde computer met een schermafdruk van de “politie”, waarin staat dat de gebruiker illegale websites had bezocht en een boete moest betalen om te de computer weer te openen. Europol meldt dat zij 48 varianten hebben vastgesteld van dit virus, dat voor het eerst twee jaar geleden werd ontdekt.
Directeur van Europol Rob Wainwright vertelde Reuters dat het virus miljoenen heeft gemaakt voor de oplichters. “Als we rekening mee houden dat de gemiddelde boete 100 euro ($ 130) was en 3 procent betaald, dan is de geschatte schade miljoenen euro’s,” zei hij.

 

Ook Britse gebruikers zijn getroffen door het virus van “De Britse politie.” Overeenkomend met politiebureaus in het hele land, bevestigt security expert Janus R. Nielsen van het antivirus-bedrijf www.mysecuritycenter.com .We hebben veel vragen ontvangen van de Britse gebruikers, slachtoffers van de zwendel die niet wisten hoe ze hun computer weer functioneel konden krijgen.

 

“Dit politie virus bestaat uit verschillende Trojaanse paarden die legitieme software, die de gebruiker installeert te goeder trouw na bootst. Dit gecombineerd met het feit dat het voortdurend automatisch wordt geupdate betekent dat een antivirusprogramma dit niet opvangt. Zodra het virus is geïnstalleerd, kan het contact opnemen met de oorspronkelijke server en zodanig externe toegang tot uw computer vanaf elke plek in de wereld krijgen – een soort van spyware “, legt hij uit.

 

Janus R. Nielsen heeft het scherm onderzocht dat verschijnt wanneer het virus is geïnstalleerd, en hij heeft een aantal suggesties over de vraag waarom dit specifieke virus zo effectief is geweest. “Ten eerste, is het vertaald in de taal van elk land, en bijna zonder spelfouten. Ook is er een logo van de nationale politie, zodat het lijkt op een officieel verzoek. Het speelt zwaar op de natuurlijke angst en paranoia in mensen. Wie kan met 100% zekerheid zeggen dat iemand nooit – met of zonder opzet – minder onschuldige websites hebben bezocht Mensen raken geschokt om te ontdekken dat ze zijn beschuldigd van het bezoeken van illegale sites, en dit kan er voor sommigen toe leiden dat zij het hun hoofd verliezen en onmiddellijk betalen om zich te ontdoen van deze verdenking “. Janus R. Nielsen’s mening is dat de boete truc is slechts een van de methoden van het stelen van geld. “De spyware die het mogelijk maakt hackers om toegang te geven aan alle inhoud op uw computer is een even ernstige bedreiging. Daarom is het belangrijk dat het virus goed verwijderd is, zodat je niet alleen het beeldscherm verwijderd, maar ook alle onderliggende kwaadaardige programma’s. Naast natuurlijk nooit de boete te betalen, zou ik aanraden om ​​hulp van een IT-professional bij het verwijderen van het virus. Soms kan het zelfs sneller zijn om de hele machine opnieuw formatteren “, zegt hij.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*